Passa al contingut principal

UNA PROPOSTA D'EXCURSIÓ ENTRE RIUDAURA I VALLFOGONA

Com ja es tradicional a Vallfogona el 6 de desembre es fa la portada del pessebre a un cim. La del 2014, reemprenent la caminada TRANSCANES que es va començar l'any passat amb motiu de la setmana de la mobilitat sostenible i segura, ha fet un recorregut de 9 quilòmetres amb desnivell de prop de 400m la caminada però assumible per a tots els públics. El punt de sortida és coll de Canes. S'enfila fins al collet d'en roca per la pista i d'allà en pren el PR C59 en direcció est fins a Puig Estela, on hi ha fita geodèsica i si el dia és clar podem veure fins al golf de Roses. Es baixa per la carena en direcció a coll de Coubet fins a la torre de la MAT de manera abrupta i molt dreta. Passada la torre però el camí, molt ben marcat per fites de rocs, no té pèrdua i de seguida trobem la barraca de can Pubill, on s'hi ha deixat el pessebre. Continuant per la carena s'arriba a can Pelesquenes al coll de Coubet. D'allà es baixa per la carretera formigonada a trams del  veïnat de les Artigues fins a agafar el camí ral a mà dreta davant del Castanyer. La pujada de nou al coll de Canes presenta trams empedrats i alguns força costeruts.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SETENA MILANYADA amb 100 participants

Caminadors i caminadores de diferents contrades, un centenar, han trescat pels 2 recorreguts al voltant de Santa Magdalena de Cambrils, Milany i la Masica. La boira ha acompanyat el camí a la carena sobretot però la pluja a esperat que pràcticament tothom hagués arribat. Moltes gràcies i fins l'any que ve.

COMPTE ENRERA PER A LA MILANYADA 2017 EL 15 D'OCTUBRE!

Estem acabant de preparar recorreguts però en breu ja els podreu consultar i inscriure-vos!
Aquesta sisena edició puja pel GR3 al castell de Milany, la carena fins al Pla del Tabac i bosc avall per Pla de Ginebret cap a la Masica. Per als que facin la llarga faran una volta des de la casa de Milany a la Cau i tornaran a la carena.

EXCURSIONS PER VALLFOGONA A "CAMINANT PER CATALUNYA"

El programa de la Xarxa de Televisions Locals "Caminant per Catalunya" gravat per Televisió del Ripollès i dirigit pel càmera Andreu Pérez presenta aquesta tardor una nova excursió pels termes de Vallfogona i Riudaura. Es tracta d'una volta de 20 quilòmetres amb sortida i arribada a Coll de Canes que baixa al poble de Riudaura pel camí ral tot passant pel veïnat de les Artigues i puja des de can Fajula al Plans de Vidrà cap al Collet de l'Avi (on es troben els termes municipals de Vidrà, Riudaura i Vallfogona) i Plafalgars.
http://televisiodelripolles.xiptv.cat/caminant-per-catalunya