Ves al contingut principal

PER LA PURÍSSIMA, CAMINIS MOLT O POC, VINE A VALLFOGONA A PORTAR EL PESSEBRE

Excursió llarga, divendres 6 de desembre.
Com ja es tradició a Vallfogona pel pont de la Puríssima es porta el pessebre a un cim del terme municipal. L'excursió matinal (de les 8 a quarts de 2 del migdia) del 6 de desembre ens permetrà veure les restes del castell de Milany després dels darrers treballs arqueològics que s'han fet sota la direcció de la Diputació de Girona. Ara sí que es veu que hi havia un castell!
Se surt a les 8h de davant del Forn i es puja pel GR3 (per la Portella i les Artigues). A dalt s'esmorza i es torna passant per la Serreda de Piella on es podran veure les parets de pedra de les antigues pletes per als ramats. El recorregut serà d'uns 15 kms amb un desnivell de acumulat de pujada de 600 metres.


Caminada curta, dissabte 7 de desembre.
Des de fa uns cinc anys, també es porta un pessebre al voltant del poble en una caminada fàcil per a totes les edats. Engunay anirem a la barraca d'en Mònic que es troba a tocar la gorga del Frare en el PR C59 variant 2 que va a la Bauma, Puigvassall i Santa Magdalena. Es tracta d'un recorregut d'un total de 4 quilòmetres amb poc desnivell (uns 200 metres).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COMPTE ENRERA PER A LA MILANYADA 2017 EL 15 D'OCTUBRE!

Estem acabant de preparar recorreguts però en breu ja els podreu consultar i inscriure-vos!
Aquesta sisena edició puja pel GR3 al castell de Milany, la carena fins al Pla del Tabac i bosc avall per Pla de Ginebret cap a la Masica. Per als que facin la llarga faran una volta des de la casa de Milany a la Cau i tornaran a la carena.

EXIT DE LA CINQUENA MILANYADA!

184 caminadors i caminadores d'arreu del país han descobert els paisatges i camins de Vallfogona en la cinquena edició de la Milanyada. Més de la meitat han optat pel recorregut llarg (25 km). Els primers 9 quilòmetres van ser comuns (Tosca, Masica, Vilallonga i Coll Pany) i després, els de la curta, van baixar pel Bac de Can Guitarra cap a Ciutadia i esmorzar al poble; els de la llarga, van esmorzar a Planissars i van seguir a Sant Magdalena i Milany i van arribar al poble pel GR3.
Com sempre la llangonisseta acabada de coure va ser una de les recompenses més esperades.

EXCURSIONS PER VALLFOGONA A "CAMINANT PER CATALUNYA"

El programa de la Xarxa de Televisions Locals "Caminant per Catalunya" gravat per Televisió del Ripollès i dirigit pel càmera Andreu Pérez presenta aquesta tardor una nova excursió pels termes de Vallfogona i Riudaura. Es tracta d'una volta de 20 quilòmetres amb sortida i arribada a Coll de Canes que baixa al poble de Riudaura pel camí ral tot passant pel veïnat de les Artigues i puja des de can Fajula al Plans de Vidrà cap al Collet de l'Avi (on es troben els termes municipals de Vidrà, Riudaura i Vallfogona) i Plafalgars.
http://televisiodelripolles.xiptv.cat/caminant-per-catalunya